Eerste bericht uit Bangkok.
Door: Maartje en Femke
Blijf op de hoogte en volg Femke
17 Januari 2008 | Thailand, Bangkok
Di 15 januari & woe 16 januari
Nog een paar keer zwaaien en dan is het zover .. onze reis gaat nu echt beginnen!
De reis ging voorspoedig, helemaal geen vertragingen.
Qatar was goedkoop en dat kwam niet alleen door die 2 tussenstops maar ook door de krappe stoeltjes. Maar met ons vooruitzicht was dit geen probleem ;)
12.30 Thaise tijd hadden we onze bagage. Na een reis van 26 uur liepen we de dichtbijzijnde draaideur uit en daar staan 20 mensen in hetzelde pakje met dezelfde vraag ; TAXI ?
Voor hun ziet de ideale toerist er als volgt uit;
Moe, zwaarbepakt en met vragende ogen.
Aangezien wij aan alle drie de voorwaarden voldeden werd er een boek onder onze neus gedrukt met een prijslijst.
Bangkok centrum - 900 Bath
Dat is omgerekend een 20 euro. Ergens wisten we wel dat deze prijs te hoog was maar aangezien we graag wilde (fout!) gingen we akkoord.
We werden door een goedgemutste chauffeur gebracht naar de straat die we opgegeven hadden.
In het eertse guesthouse waar we binnen liepen viel ons oog op een briefje;
Taxi airport 150-250 Bath ...
We horen hem nu nog lachen :)
Goede les want we zijn 5 accomodaties afgegaan tot we de goedkoopste hadden. We slapen nu in een leuk hotelletje met een prima kamer.
Na lekker warm (had me al op koud ingesteld) gedouched te hebben zijn we naar buiten gegaan om wat te eten en rond te kijken.
We zitten midden in het centrum. Na zo een 50 meter lopen staart ons een grote gele M aan.
We hebben nog wat pogingen gedaan om ergens anders te gaan eten maar na het bekijken van 3 andere eettentjes zijn we toch maar voor het bekende gegaan.
Het was toch wel leuk om de portemonnee van Mac Donalds een keer met kleine 2 euro te sponseren i.p.v. met 6 euro voor een groot menu.
Na het eten zijn we nog wat gaan winkelen, en hebben we boodschappen gedaan. Ik heb een thais nummer gekocht: 0066849048709.
Na een taxi met Nederlandse prijs, winkelen, eten bij Mac hebben we s'avonds nog een wit broodje met jam gegeten, wat muziek geluisterd en een spelletje gedaan.
Al met al een geslaagde dag maar morgen gaan we proberen wat meer een Bangkoks gevoel te krijgen ;)
Donderdag 17 januari!
Onze 1e echte volle dag in Bangkok!
Een beetje later dan gepland opgestaan... maja we hadden ook wel wat slaap om in te halen :)
De bedden zijn giga maar wel een beetje hard en het kussen lijkt op een steen!
Vandaag gingen we maar eens op pad naar de 1e tempels! We moesten een hele grote straat uitlopen, de Rama 1 Road vlak bij ons hotel! De weg hierlangs is mega druk, wat een gekkenhuis!
Af en toe even een zijstraatje in gelopen, waar het dan echt gewoon even heel rustig is en zo schattig met kleine winkeltjes en eettentjes, apart hoe mensen hier rond kunnen komen... je begrijpt niet waar ze dan van leven. Er komt daar geen hond en ze zitten daar met hun hele familie!
But anyway de weg naar de tempel was lang en warm maar wel indrukwekkend, we zagen gelijk echt het rotte deel van Bangkok. Gebouwen die niet onderhouden worden, waar de stukken van af vallen, mooie bruggen waardan weer hele lelijke buizen langs lopen en al die uitlaatgassen... pff niet bepaald gezond! Het mondkapje is hier dan ook niet vreemd!
Maar de 1e tempel die we hebben gezien was gelijk een tempelcomplex, Wat Phra Kaew, als ik het uit mijn hoofd goed opschrijf! Hele mooie tempels, alles prachtig met goud, heel veel toeristen en prachtige rokken die we verplicht moesten huren omdat we met korte broeken niet naar binnen mochten :)
Nu de beentjes toch wel moe begonnen te worden en het maagje begon te knorren zijn we ergens lekker wat gaan eten bij een schattig en heel druk marktje. Het eten kost ook echt niks, in NL betaal je soms bijna 3 euro voor een cola en hier heb je daar een hele maaltijd voor!
Terug wilden we met een TukTuk maar dan moesten we wel verplicht langs wat winkels... eerst wilden we dit niet doen maar we hadden echt geen zin om te lopen en 20 baht is wel heel weinig, dus bracht onze vriendelijke vriend van de TukTuk ons naar 2 vreselijk dure winkels... alsof we daar oooit wat zouden kopen haha, en daarna lekker naar ons hotel! Ook wel weer leuk om mee te maken! Die dingen rijden nog best hard trouwens en toch voelde ik me veiliger dan in een taxi...want die hebben echt overal schijt aan!
Gelukkig konden we vandaag Jago bereiken, dit wilde de 1e dag niet lukken en hebben we gezellig samen kunnen eten! Onze eerste echte thaise maaltijd haha! Ook nog even met hem in de metro geweest, oftewel de skiline, en ergens wat gedronken in het tentje met de beste live-muziek van Bangkok! Leuk leuk leuk, alleen had Fem wel een ice-tea die echt niet te zuipen was :)
Ook zijn we door gigantische winkelcentra gewandeld, echt super luxe en allemaal in verbinding met elkaar, heel apart! Zo typisch dat als je links gaat je de dump kant van Bangkok inloopt en rechtsom is alles super de luxe!
We hebben al weer heel veel ideeen opgedaan voor de volgende dagen :)
De reis ging voorspoedig, helemaal geen vertragingen.
Voor hun ziet de ideale toerist er als volgt uit;
Moe, zwaarbepakt en met vragende ogen.
Bangkok centrum - 900 Bath
In het eertse guesthouse waar we binnen liepen viel ons oog op een briefje;
Taxi airport 150-250 Bath ...
We horen hem nu nog lachen :)
Donderdag 17 januari!
Onze 1e echte volle dag in Bangkok!
De bedden zijn giga maar wel een beetje hard en het kussen lijkt op een steen!
We hebben al weer heel veel ideeen opgedaan voor de volgende dagen :)
17 Januari 2008 - 16:16
Steven:
blabla rielekst, dikke pics!! -
17 Januari 2008 - 16:27
Leentje:
Hey femmie en maartjuhhhh!!
Ziet er vet relaxt uit daaro:)Mooie tempel is dat zeg, snij een stukje af voor mij ok?
Hier is alles ok,maar wel sleur zoals het hier meestal is.En het regent heel hard, helpt dat;)
Wel echt meesterlijk nederlands dat jullie naar de Maccie zijn gegaan whaha..
Hoop niet dat jullie dikke diarree krijgen van die MacTukTuk hihi!!
Nouw blijf genieten!!
en schrijven want t ziet er nu al heel leuk uit:)
knuffel xxxxxxxx lena
17 Januari 2008 - 16:47
Bennie:
Hi kanjers wat leuk dat jullie zosnel al een bericht erop hebben gezet.
Blij te horen dat jullie het leuk hebben, had eerlijk gezegd ook niks anders verwacht.
Vond het wel triest voor mij dan :P om jullie zo vroeg in de ochtend weg te zien lopen om naar het vliegtuig te gaan, maar ben erg blij dat ik toch gegaan ben om jullie nog even uit te zwaaien.
Maak er nog en leuke tijd van en ik zal zeker alles lezen ;)
Mooie fotos btw.
Dikke kus voor de 2 knappe dames -
17 Januari 2008 - 17:43
Laura:
Heey Maart!
Wat een verhaal zeg :D.
Maar wel super dat jullie goed aangekomen zijn en alles tot nu toe goed verloopt! Super dat we nu allemaal op de hoogte blijven hier. Dat je nog maar veel mooie foto's op de site zet!
Dikke kus -
17 Januari 2008 - 17:56
Netty:
Nou meiden, het avontuur is begonnen.
Leuk om jullie zo te kunnen volgen. Zo te zien doet de camera het goed,want de foto's zijn goed. Heel veel plezier!
Dikke kus,ook van Henk. -
17 Januari 2008 - 18:47
Judith:
He kleine soes en fem,
Het ene moment kijk ik staat er nog niets op, gaat dre kijken een heel verhaal. Super leuk om te lezen, en dit is nog maar het begin.
ik hou het allemaal in de gaten.
Voor maart een speciale dikke kus van kleine neef, hij denkt dat je nog steeds in het vliegtuig zit, haha!!
Luv Ya,
kus van grote soes
17 Januari 2008 - 20:01
Laura:
Hee Femmie en Maart
Whaa was super vet zeg dat het avontuur nu begonnen is. Ik zal maar niet vertellen dat ik aan mijn handelingsplan zit te bikkelen;) haha
Wat leuk ook dat jullie nu al met Jago zijn. Vette foto's nou ik hou jullie site in de gaten
Kus -
17 Januari 2008 - 21:34
Fleurke-kors.:
Hello Girls. As you can see, even in Canada, we are following your adventures. Have fun en niet verdwalen. Love from Oom Karel en Tante Adrie -
17 Januari 2008 - 22:07
Amber:
He meiden,
Willen jullie dat niet meer doen!!!....Ik wil vroeg naar bed gaan, staat er opeens al een heel verhaal van jullie op de site.....hmmm dan toch maar ff lezen natuurlijk :D
Ik val een beetje in de herhaling volgends mij, maar het avontuur gaat nu inderdaad echt beginnen!!! echt leuk man.
dikke kuzzzzz
18 Januari 2008 - 14:56
Davoe:
heey dames!
Leuk om te lezen wat jullie allemaal uitspoken. Ik ga de site zeker in de gaten houden!
Geniet maar lekker want voor je het weet ben je alweer terug!
xxx Davoe -
18 Januari 2008 - 15:21
Jan Paddenburg:
Hoi Femke (en Maartje),
Jammer dat we elkaar niet meer gezien hebben voor je vertrek. We hebben van Magda gehoord dat jij dat ook jammer vond. We hadden het allemaal druk, kan gebueren. Internet heeft de wereld veel kleiner gemaakt. We kunnen dus heel makkelijk contact houden.
Heel veel plezier.
Groeten van Bart, Sil, Astrid en Jan
18 Januari 2008 - 15:29
Jacco:
Jawel gevonden........
Nou geniet er lekker van en ik blijf jullie volgen!!..XXX -
18 Januari 2008 - 18:25
Anne:
Wauw meiden! Wat een super avontuur! Nu al! ;)
Thnx nog voor je krabbel Fem! Ik ben gister nog lekker uiteten geweest met mn ouders en zus en daarna kwamen Do en Eliane ook nog ff en hebben we het flink op borrelen gezet! :D
Dus nu beetje brakkie, maar dat mag best de dag na je verjaardag toch! :D
Geniet daar lekker en verheug me alweer op meer verhalen & foto's!
Dikke kussen -
19 Januari 2008 - 06:36
Koen:
Goed om te lezen dat jullie de eerste dagen zijn doorgekomen
Ik blijf jullie verhalen en foto's volgen
xx -
21 Januari 2008 - 09:27
Lesja:
He Fem (en Maartje),
goed om te lezen dat jullie al aardig de weg weten te vinden daar in t verre bangkok. lang leve de internationale tekens!(M) veel plezier daar en ik benieuwd naar jullie verhalen en foto's!
liefs lesja -
21 Januari 2008 - 12:26
Kasper:
Hee fem en maart! Ben blij dat jullie het al naar je zin hebben! Maak er 1 groot feest van en ik lees al jullie verhaaltjes wel!
Bye.. kuszz Kasper (voor femke, chris) -
21 Januari 2008 - 12:45
Annette:
heey meiden
Echt toffe foto's, veel plezier en ik kan niet wachten op het volgende verhaal en de foto's natuurlijk.dikke kus anthony & annette -
28 Januari 2008 - 20:37
Fam Kors:
Hoi maartje
van harte gefeliciteerd met je verjaardag het is hier nog de 28ste maar bij jou al de 29ste dus een fijne dag straks groetjes cor, ria,ivo, yvette