State Tower, B-Live & Thaise massage - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Femke Maartje - WaarBenJij.nu State Tower, B-Live & Thaise massage - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Femke Maartje - WaarBenJij.nu

State Tower, B-Live & Thaise massage

Door: Maartje en Femke

Blijf op de hoogte en volg Femke

21 Januari 2008 | Thailand, Bangkok

Vrijdag 18 januari

Vanaf vandaag konden we logeren bij ons oud-klasgenootje Jago, heel relaxt! Of hij het ook zo relaxt vind met 2 meiden met veel troep in zijn huis is nog maar de vraag…:)
Maar anyway na een lekker ontbijtje genuttigd te hebben in ons straatje gingen we op pad met onze giga tassen, waarmee je je echt niet te enthousiast moet omdraaien… want dan heb je alweer een kleine thai-tje van de straat geveegd.
Met een mooie routebeschrijving van Jago, hij vond het zelf een prachtige tekening :p, konden we zijn huisje gelukkig bijna in 1 keer vinden! Het binnenkomen zonder pasje maar met sleutel was alleen iets moeilijker dan verwacht en we moesten eerst langs de security hehe! We zien er ook zo gevaarlijk uit! Tassen afgegooid in Wat Gazendam en op naar Siam, naar de mooie winkelcentra die allemaal in elkaar overlopen.

In de kelder van het winkelcentrum was een mooi aquarium, zo werd gezegd, en die moesten wij visfanaten natuurlijk even gaan bekijken! Het was ook een mooi aquarium, met bootjes waarin we over de haaien gingen en tunnels waardoor we onder en naast de haaien konden zijn… en visje hier visje daar… best leuk, maar eigenlijk toch weer hetzelfde als alle andere aquariums die we hebben gezien!

Verder nog even gewinkeld zonder geld uit te even en een filmpje gepakt in een vet mooie bioscoop! De koning van Thailand is btw echt heilig en voor de film begint zie je een filmpje met The King…(ow over die King ging het…op het vliegveld werden we al doodgegooid met Long Live the King…en wij maar denken dat de Burger King of Elvis gewoon heel populair is hier :))…en dan moet je dus allemaal opstaan! Pretty weird, maar ach het heeft wel wat!
De stoelen in de bioscoop waren ook heel geweldig, gigantisch groot en ze veren ook nog eens als je er in gaat zitten….Long Live the King!!
Het filmpje was wel geinig, maar niet heel geweldig, Mr.Woodcock is dus geen echte aanrader.

Na de film even gegeten bij het Thaise restaurantje, weer erg lekker en thuis nog even met Jago Machiavelli gespeeld! Dagje weer voorbij!

Zaterdag 19 januari

Vandaag begonnen wij onze dag goed, met een ontbijtje bij Starbucks, beetje jammer dat wij geen koffiedrinkers zijn haha, maar de sapjes en de broodjes waren ook erg lekker. Door met onze gids Jago naar de weekendmarkt vlak in de buurt. Dit was een soort zwarte markt, enorm veel stalletjes waar je echt van alles kunt kopen! Wel een paar voetbalvelden groot! Het was vandaag wel mega warm, dus langer dan een uur hou je het niet uit in de overdekte stalletjes met ook erg veel mensjes.

Nu terug naar Soi 8, Wat Gazendam om ons om te kleden want we gingen zwemmen in een zwembad bij het appartement van een vriendin van Jago en daarna door naar een festival. Het zwembad was een plaatje en ook heerlijk om even in af te koelen. Na wat uurtjes chillen gingen we op weg naar de helicopterport Bitec waar B-Live gehouden werd, Een super mooi opgezet International Dance Music Festival gesponserd door Bacardi met grote namen als Marco V, Toni Varga, David Morales en vele anderen.

Het was heel goed geregeld en de muziek was ook erg goed! Drank kostte er ook weer niks tot vrij weinig, er gingen emmers bacardi de toonbank over voor een paar eurootjes! Toen wij wild aan het dansen waren :p zag ik daar een bekend persoon in mijn ooghoek…de enige echte Rasti Rostelli! Ik kon het echt niet laten om even met hem op te foto te gaan…met knikkende knietjes ben ik het gaan vragen en tja…zie resultaat haha:)

Na een paar uurtjes hielden we het voor gezien en met een snelle taxi chauffeur waren we zo thuis, half 12 of iets dergelijks. En zo hoorden wij Jago rond 2 uur nog binnen schuifelen! Het was een geslaagde avond!

Zondag 20 januari

Het zijn niet echt Thaise tijden maar het vakantiegevoel zit er al goed in .. we rolden zo rond 12 uur ons bed uit. Rustig opgestaan en toen lekker gebrunched. Het was al tegen 3en toen we echt begonnen aan de toeristische attracties. We zijn naar het huis geweest van Jim Thompson. Zelf hadden we het na 5 minuten eigenlijk wel weer gezien, beeldje hier, muurschilderingetje daar, maar aangezien we toch een beetje cultureel verantwoord bezig willen zijn hebben we maar even gewacht op de rondleiding. Om 4 uur sloten we ons aan bij een groep toeristen en een lief rondleidstertje. Het enige fascinerende vond ik dat meneer Thompson, ofwel de zijdekoning, in 1906 werd geboren en op z’n 61ste verjaardag naar vrienden ging in Maleisië. Sinds die dag is hij spoorloos verdwenen en ze weten nog steeds niet wat er met hem is gebeurd.

Op de terug weg zijn we nog even uitgestapt bij het Victory monument. Staat midden op een grote rotonde en daar om heen zijn allemaal kraampjes en eettentjes. Onze eerste materiele aankoop is binnen .. afgedongen en wel, 1 euro voor 3 paar oorbellen :)

Thuis bij Jago moesten we ons even omkleden want we gingen die avond naar de State Tower. Nette gepaste kleding.. tsja .. backpack en galajurken .. ach we hebben ons best gedaan. (groene leger broeken, topje en sportschoenen)
Maar met succes! Want de handen werden tegen elkaar aan geduwd, vriendelijk geknikt en we mochten de lift in.
Op naar de 64ste verdieping !
En daar werden onze oogjes toch wel heel erg gestreeld! Het was zo mooi, we hadden ons wel een voorstelling gemaakt maar dit niet verwacht.
Aan de rand was een ronde bar en daaromheen kon je lopen en de verlichte stad van alle kanten bekijken. Na een tijdje gezwijmeld te hebben bij het uitzicht zijn we weer met beide voeten terug gezet op de begane grond en door de taxi naar huis gebracht.

Maandag 21 januari

‘Zoo’ … ?? Elephants, Lions, Monkeys .. ?? Oeaa-aa-aa .. ?? nee, bij de laatste imitatie worden de ogen van de taxi chauffeur nog minder begrijpend.
Na 4 taxichauffeurs geven we het op en lopen we naar een zaakje waar je American breakfeast kan bestellen en verschillende smooties. De hele menu kaart is in het engels dus hier moet het wel gaan lukken; het Thaise woord voor Zoo. Er werken 5 mensen achter de bali. Geen van alle kan ‘a little bit english’. Dus word er een zesde medewerkster van achteren gehaald, want behulpzaam zijn ze zeker, en met succes, zij kon ons vertellen wat ’t Thaise woord was en heeft het even voor ons opgeschreven.
En gelukkig heeft ze ook echt Zoo opgeschreven :) want 10 minuten later staan we in de dierentuin. Waar ons 2000 dieren staan te wachten, athans dat beloofde de folder.
Waarschijnlijk hadden ze de 1600 vissen meegerekend die in de grote vijver midden in de dierentuin zwommen en van de 400 overige dieren lagen er 300 in coma :) Maar de tijgers, olifanten en de KFC burger hebben het bezoek aan de dierentuin goed gemaakt.

Na zo een inspannende wandeling door de dierentuin besloten we om maar eens een traditionele thaise massage te nemen.
Ik dacht (hoopte) lekker ingeolied te worden en heerlijk een uur te kunnen ontspannen.
Dit uur was verre van ontspannen!
Eerst werden onze voeten gewassen, met scrub. Normaal vind ik het lekker als er aan je voeten wordt gefrummeld als het maar rustig is, maar dit was direct onder je voeten. Met heel veel moeite hielden we ons lachen zo veel mogelijk in.
Daarna werden we naar boven gebracht en kwamen we in een kamertje met 4 bedden die door gordijnen werden gescheiden. We moesten ons uitkleden en kregen een groot blauw pak aan.
Ik denk dat elk spiertje in ons lichaam door de thaise duimen, ellebogen, knieën of voeten is aangeraakt. En wat gekraakt kon worden is in de meest vreemde standjes gekraakt!
Het gordijntje tussen ons hadden ze opengelaten, kon ik zien dat Maart gelukkig ook hardhandig werd bewerkt.

Na een uur was het voorbij, we hadden een andere voorstelling bij een massage maar deze nieuwe ervaring is toch (achteraf) leuk!

• 21 Januari 2008 - 17:43

Andre:

Zo dames, ik ben best jaloers op jullie.
    zo te lezen vermaken jullie je wel, en zit de 1ste week er bijna op. ik kijk uit naar de volgende verhalen en foto`s.
    groetjes, dre.

• 21 Januari 2008 - 21:23

Peet:

Wat een leuke dingen hebben jullie al meegemaakt zeg!!En jullie zijn er nog maar net...Doe de groetjes aan Jago en nog veel plezier daar!!Ik houd jullie verhaaltjes in de gaten!

liefs peet

• 21 Januari 2008 - 21:58

Bennie:

Hoi dames wat een super mooie en leuke fotos weer echt leuk dat jullie het zo leuk bijhouden.
    Goed van die info van de film want die is hier nog niet uit dus die kan ik overslaan?
    Je pasje van pathe doet he tdaar zeker niet he hihihi.

Jullie hebben echt de perfecte tijd uitgekozen voor jullie geweldige reis want hier missen jullie behalve mij vrij weinig qua weer het is echt niet leuk.
    Heel veel wind heel veel regen echt KUT maar goed.
    Ben benieuwd naar jullie volgende verhalen. dikke kus van mij

• 21 Januari 2008 - 22:50

Veronique:

Leuke foto's! :-). Ziet er echt heel leuk uit allemaal. En jullie verhalen zijn echt leuk. Zo kan ik me er een beetje een beeld bij vormen :-). Misschien moet ik ook maar eens gaan sparen... haha :p ;-).

xxx Veronique

• 22 Januari 2008 - 20:14

Opa & Oma:

Lieve Femke en Maartje,

Je geweldige relaas over jullie reis en wederwaardigheden hebben we met interesse gelezen. Ook hebben wij genoten van de prachtige foto\'s. We krijgen de indruk dat jullie wel bijzonder genieten. Vooral in het dierenpark. Bij ons gaat alles goed. We zullen jullie met interesse blijven volgen.

Hartelijke groeten,
    Opa en Oma Boel

• 24 Januari 2008 - 20:06

Silvia Kiezenbrink:

Hoi Meiden,

Erg leuk om jullie belevenissen te lezen, als ik dit zo lees word ik wel jaloers. Even niets moeten en lekker warm weer!!Ben benieuwd naar de rest van jullie avonturen en wat jullie volgende bestemming is! Geniet ervan.

Groetjes Sil X

• 26 Januari 2008 - 11:21

Sanne:

Jaaaaaaaaaaaaaaa nu kan ik het lezen!! \toen ik had gekeken stond er nog niets op dus vandaar ik maar smsen wat doen jullienou allemaal!!:) hahah maar het klinkt allemaal top!! ik ben jaloers!!!!!!!!!!!hier in NL gaat alles zijn gangetje hoor. Dikke kus en ik hoor snel weer wat van jullie

• 29 Januari 2008 - 13:57

Essie:

Hey Girls,

Het vakantiegevoel komt goed over hoor!
    Het klinkt allemaal gezellig en relaxed.
    Enjoy en we wachten op jullie nieuwe verhalen.
    Dikke knuf, Essie