Fullmoon, shoppen, vliegen - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Femke Maartje - WaarBenJij.nu Fullmoon, shoppen, vliegen - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Femke Maartje - WaarBenJij.nu

Fullmoon, shoppen, vliegen

Door: Maartje en Femke

Blijf op de hoogte en volg Femke

29 Februari 2008 | Thailand, Chiang Mai

Vrijdag 22 Februari:

Een scootertje is erg lekker maar als je hier een dagje hebt rondgelopen wil je echt niet meer.
Er lopen hier zoveel mensen rond met grote lappen verband om hun benen, armen en pleisters op hun hoofd! Er zijn heel veel wegen onverhard en stijl, ze zitten vol met kuilen en op een gewone scooter kan je daar niet zonder brokken te maken over heen rijden. Dus 't is leuk om wat meer te zien van het eiland maar dat gaan we morgen maar doen, veilig, op een bootje.
Vandaag hebben we een poging gedaan om een prive strandje te vinden. We zijn een weg ingeslagen die er veelbelovend uitzag maar na een klimmetje boog de weg de weg weer af naar de kant van het overvolle strand .. we kwamen een stukje verder het strand op, helaas geen prive strand maar hier was het wel iets rustiger.
We hebben gelunched bij mr Dong, zijn super schattige bamboorestaurantje en vergetarische menukaart zag er leuk uit. Er zaten twee andere gasten; duitse gabbers van een jaar of 40 met hun twee Thais sprekende ( 'vakantie' ) vriendinnetjes. Na onze bestelling verdween hij de keuken in en kwam hij 15 minuten later onze lassishakes brengen. De duitsers hadden inmiddels hun eigen cd-tje in de instalatie gestopt en stonden naast ons een beetje te stampen en spacen op hun beukmuziek. Ons eten liet ook nog even op zich wachten en kwam in delen. Mr Dong bereidde 't blijkbaar zelf en had niet echt een realistisch zelfbeeld van z'n kookkunsten. Omdat ie zo lief was had hij de muziek wat zachter gezet toen we ons eten kregen. Toen hij afruimde met een brede lach zodat we z'n grote scheve tanden zagen voelde ik me wel een beetje schuldig dat er nog een half bord vol lag. Maar blijkbaar vond hij het geen belediging en zei dat als we vanavond zouden komen hij heerlijk mexicaans voor ons zou maken.. uhmm.. nee aardig maar bedankt :D

Zaterdag 23 Februari:

Een boottochtje rondom het eiland leek ons leuk voor vandaag. We moesten om 12 uur bij het reisbureautje zijn en dan zouden we een transfer naar de boot krijgen. Naja .. transfer, er kwam een mannetje die de weg uitlegde naar de boot; you know pier? Yes? Lite (=right)en there's the boat. Gelukkig was het heel dichtbij en daar lag ons bootje met de naam Sopin al klaar.
We zaten met nog 5 andere op de boot en de eerste stop was bij de waterval. De gidsen hadden om de een of andere reden erg veel haast. Toen Marianne en ik nog wat foto's stonden te maken van het mooie strand, was de rest al verdwenen. We liepen er snel achter aan en de gids zei dat het ongeveer 15-20 minuten lopen was naar de waterval. Ze hadden beter kunnen zeggen dat het een uur klinmmen en klauteren was :)
We waren helemaal op niets voorbereid en liepen op onze teenslippertjes en strandtassen achter het groepje aan. Deze waren we binnen een minuut weer kwijt omdat het niet echt makkelijk is om met een schoudertas over rotsen te klimmen en op je blote voeten doen ze best pijn. Het was wel echt super mooi. Marianne en ik voelde ons wel happy als berggeitjes maar Maart d'r chagerijn-level was erg hoog toen ze voor de zoveelste keer bij het bukken d'r tas in haar nek kreeg, het zweet overal liep en de voeten pijn deden van de harde rotsten.. Na een uurtje kwamen we bij de waterval aan en hebben we gezwommen in het koude water, dit koelde lekker af ;). De terugweg was gewoon over de normale weg, die er blijkbaar dus naast liep!
Onze boottocht ging verder naar een plek waar we konden snorkelen; oeps .. bootmannen/gidsen waren vergeten snorkels mee te nemen.(!?) We kregen op een strandje een lucnh, lekkere rijst en wat cola. En om half zes waren weer terug bij het haventje. Van de gidsen moesten we het niet hebben maar gelukkig was het allemaal erg mooi en was het toch nog een geslaagde dag!

Zondag 24 Februari:

Vanavond is de Fullmoonparty en ze zijn op het strand al druk bezig om alles klaar te zetten. Het weer zit alleen niet echt mee, af en toe regent het een beetje. Maar het kan nog gaan opklaren, wij hebben wat gedronken bij een barretje dat uitkijkt over het strand en waar ze happyshakes verkopen. Ofwel, mushrooms, de bruinige shakes zien er niet echt lekker uit en aangezien we vanavond het strand nog willen vinden nemen we gewoon een colaatje.

Fullmoonparty was echt geweldig! Hele strand was vol met feestende mensen en er waren vooral veel gekleurde lichtjes; beschilderde mensen met lichtgevende verf, lichtgevende accesoires, er hingen overal lampjes met alle kleuren, blacklight .. Zag er dus echt vet uit! Wij waren om 10 uur op het strand en toen lag er een gast met z'n gezicht in het zand, nokkie, 't was de eerste die we hebben gezien maar zeker niet de laatste. Wat die mensen daar leuk aan vinden ... geen idee. Marianne en ik zagen nog een half dooie in de zee liggen met z'n gezicht naar beneden. Marianne heeft hem uit de zee gesjouwd, ik heb gecheckt of hij nog ademde en hem toen achtergelaten bij de andere gasten die erom heen waren gaan staan. Toen we vijf minuten later richting de zee keken lag die zelfde gek weer in de zee te plonsen. We vonden 1 reddingsactie voor deze jongen wel voldoende en hebben we hem maar gelaten, Marianne d'r camera en telefoon waren stuk gegaan doordat ze voor hem de zee in was gegaan.
We hebben wat buckets gedronken, zijn met 10 tallen vreemden op de foto gegaan,
hebben op onze blote voeten onder de maan gedanst, hebben in twee tropische buien staan dansen en toen de zon opkwam en we eruit zagen als verzopen katjes van de laatste bui zijn we terug gegaan naar ons huisje. Het was echt een top feest! :D

Maandag 25 Februari:

Het heeft de hele dag geregend, ideaal dus voor na de Fullmoon :)
Hebben vandaag niet zo veel gedaan. Foto's gebrand op een cdtje en gegeten in de Lazyhouse. Dat is wel een favoriet plekje, eten is erg lekker en de films zijn leuk. We hebben nu ook weer twee films gekeken en zijn naar het huisje gegaan om onze tas in te pakken voor morgen want dan vertekken we met de boot.

Dinsdag 26 februari

Om half 9 ging vanmorgen de wekker. Allemaal even douchen en de laatste spulletjes in onze tasjes gooien. Net toen Marianne onder de douche wilde stappen viel alles uit, zowel de electriciteit en het water... heel fijn! Helaas hadden we niet veel tijd om hier lang bij stil te blijven staan want we moesten nog even ontbijten en om kwart over 10 was daar al ons busje om ons naar Thongsala - oftewel de pier- te brengen.
Als tamme en verhitte schaapjes volgden wij op de pier alle andere toeristen om vervolgens ergens neer te ploffen en nergens meer naar om te kijken. Het is ook helemaal niet interessant of je wel bij de goede boot zit te wachte... uhum ;)
Gelukkig zijn de Thai vaak heel belangstellend en regelneverig en werd ons gevraagd door een verkoopstertje of we ook naar Samui moesten... Nee wij wilden naar Surat Thani! Aaah de boot naar Suratthani stond al een half uurtje achter ons en was van zodanig groot formaat dat hij niet op 3 armzalige backpackertjes zou wachten :D Okee slim, maar gelukkig konden we nog aan boord en 5 minuten later voer dit vrachtschip weg...
De boottocht was prima en we kwamen al heel snel op Donsak aan waarna we nog een uurtje met een bus naat Suratthani moesten. In Suratthani herkenden Fem en ik het gelukkig vrij snel en belandden we uiteindelijk weer in het zelfde hotel als de vorige keer. Onze volgende missie was een postkantoor en die bleek ook vlakbij te zijn. Femke en ik, oftewel de Suratthani experts :p, wisten namelijk dat het shoppen hier tha bomb was en dus wilden we morgen een vrachtje in slaan en die dan opsturen naar huis! Vandaar onze nood voor een postkantoor!

Informatie verzameld en ideeen opgedaan op ons zelfontdekte supermarktje van de vorige keer, Pacific Plaza, waren we klaar voor onze grote shopdag morgen :)
We hadden ondertussen wel honger gekregen en ploften neer bij een eethuisje waar we publiekelijk uitgelachen werden door alle scholiertjes, altijd fijn! De meneer was echter super aardig en schotelde ons een prima maaltijd voor. Achteraf zaten we misschien in een soort schoolkantine, maar ach soms is het best komisch om onwetend te zijn!

's Avonds aten we bij de pizzahut en ontdekten we een super leuk avondmarktje waar de kleding nog goedkoper was, dus daar konden we alledrie ook onze lol op. Achteraf bleken mijn 3 nieuwe aanwinsten echt op Thai formaat te zijn (ik mocht ze niet passen) en kon er net 1 arm in, toch schattig hoe slank ik mezelf soms inschat haha! Femke had wel een goedpassend truitje weten te scoren en een heel tof spijkerbroekje! Marianne had ook een super t-shirt met de titel "My heart is belong you" weten te bemachtigen, het is ook te komisch hoe de Thai de engelse taal zo mooi kunnen uhm... ver...vormen :D

Woensdag 27 februari

Vandaag DE ultieme shopdag :) Wat een avonturiers zijn wij he in Thailand. Maar goed op naar the Pacific Plaza. Om hier te komen moet je trouwens eerst door een donkere markt met etenswaren waar de nog halflevende (of halfdode tis maar hoe je het bekijkt) vissen je angstig aanstaren en hier en daar een poging wagen om terug de zee in te spartelen. It's sad :(
De mensen liggen hier ook overal te slapen en 1 man naast de afghakte varkenspoten maakte het wel heel bont, blegh!
En the smell... zelfs de sterkste magen draaien hier een rondje van! Maja wij hebben alles over voor het goede doel :D

Een paar uur later, en vele tassen met inhoud verder kwamen we uitgeput, bezweet maar voldoen the Pacific Plaza uit.
Op naar het postkantoor joehoeee! Daar onze doosjes gevuld met voornamelijk veel t-shirtjes, onze Bangkok jurken, de onmogelijk ontbrekende Hello Kitty artikelen en nog wat tassen en hup opgestuurd naar Diemen! Over 3 maanden kunnen we uitpakken :D

Verder uiteraard hier en daar wat gegeten. Marianne heeft haar bustocht naar Trang weten te regelen voor morgen en wij ons vervoer naar het vliegveld, want ja na 7 succesvolle dagen als trio zijn we vanaf morgen weer only the lonely met zn tweetjes.

Donderdag 28 februari

De dag van het afscheid Om half 10 met Marianne wezen ontbijten om haar vervolgens uit te zwaaien in de hozende regen. Sentimenteler kan niet ;)!
Wij konden nog even 2 uurtjes naar het filmkanaal op de hotelkamer kijken voordat wij om half 1 weer bij hetzelfde bureautje moesten zijn. Rond 1 uur werden we weer naar een ander bureautje gebracht en vanaf hier vertrok de grote bus naar het vliegveld. 10 over 1 werden we opgepikt, onze tassen van onze schouders getrokken en vervolgens in de bus gegooid (de tassen dan he) en konden wij ons nestelen in de koude aircobus. Een uurtje later waren we al op Suratthani Airport.
Een beetje te vroeg, maar ik ben meer van beter te vroeg dan te laat, al is Fem het daarover niet altijd met me eens :) haha!

Na een klein tijdje konden we inchecken en voor we het wisten zaten we in het vliegtuig en 1 noodlesoepje verder herrees Bangkok alweer. Even de bagage ophalen en weer opnieuw inchecken voor de volgende vlucht naar Chiang Mai.
We konden nog even wat rondneuzen op het vliegveld van Bangkok en nog even wat eten, en toen was het alweer tijd voor de laatste vlucht. 10 uur kwamen we aan op Chiang Mai. Dankzij onze nieuw gekochte Lonely Planet hadden we al een guesthouse-je op het oog en de taxi was zo geregeld. Met twee medereizigers deelden we een taxi en kwamen we erachter dat alle guesthouses al dicht of vol waren, helaas! Gelukkig was het hotel wel gewoon open, en konden we onze inmiddels gereserveerde plaatsen onder de brug weer terug geven aan de oorspronkelijke bewoners :p

Vrijdag 29 februari

Vandaag wilden we er vroeg uit om bij het leuke guesthouse Julie kans te maken, maar we konden echt ons bed niet uitkomen, of eigenlijk konden we niet van onze baksteen af :) het bed was zooo hard!
Toen maar gewoon uitgeslapen en rond half 12 nog even snel wat anders zoeken. Onze nieuwe vriendinnen van gisteren :p hadden al wat research gedaan en Julie's was vol, dus belanden wij uiteindelijk bij Happy House!
Een schattig huisje met prima kamertjes en een balkonnetje naast onze deur! Helemaal prima!
Vervolgens zijn we wat rondgelopen in ons wijkje en komen wij tot de conclusie dat we Chiang Mai wel zien zitten! :D
Alles barretjes, restaurantjes en hotelletjes zien er schattig uit en de mensen zijn aardig. We hebben gelijk voor morgen een tour geregeld naar een Longneck-stam en nog wat andere bezienswaardigheden!
En ons hoogtepuntje van de dag: we hebben een Telegraaf bemachtigd, joehoee! Wel 2 dagen oud, maar ach zo blijven we een beetje op de hoogte :)

Het internet is hier weer megaaa goedkoop en daar zijn wij ook weer erg content mee :D
Vandaar dat we nu allebei met zweet op onze voorhoofden verhalen zitten te typen zodat jullie allemaal kunnen lezen hoe leuk we het hebben haha :p
We vinden het trouwens ook erg leuk om alle reacties van jullie te lezen :) dus bedankt daarvoor!

• 29 Februari 2008 - 13:38

Netty:

Hoi meissies,
    We zijn net terug uit Limburg en hebben gauw jullie website opgezocht. Wat een feestbeesten zijn jullie. Ik ben benieuwd wanneer het pretpakket aankomt.
    Dikke kus van mama netty en papa Henk.

• 29 Februari 2008 - 15:12

Bennie:

Pas maar op met Je mama hoor Maart volgens mij gaat die de doos gewoon zelf openmaken:P
    Wat een leuke fotos weer die fullmoonparty ziet er geslaagd uit.
    Wel een beetje aso dat die zuispschuit waar marianne haar telefoon enn camera voor heeft opgeoffert gewoon even later weer half dood in het water lag.
    Jullie vermaken jullie gelukkig wel, maar gaan jullie eidenlijk is een beetje klimmen en klouteren moet je niet meteen chagerijnig worden he Maart is nergens voor nodig hihi.
    Hier gaat alles ook nog goed heb straks weer sollicitatie gesprek, die vorige kan ik zo beginnen als ik wil maar ik vind dat bedrijf niet zo leuk.
    Ben ook bij Gerard die ken je wel toch? me oom. in zijn tuin begonnen om die opnieuw aan te leggen dus heb het druk zat met vanalles en nogwat.
    Wel jammer dat ik jullie nooit is op msn tref dat lijkt me ook wel weer is gezellig, misschien dat dat nog lukt. hele dikke kus en spreek je snelweer is en je kan altijd bellen he ;) kussie

• 01 Maart 2008 - 16:49

Santosh:

Hii Maart & Femmie, Chiang Mai is echt leuk he!!
    Wat een leuke foto's en verhalen op jullie website!! Ik heb jullie smsje ontvangen, is mijn reply aangekomen?
    Liefs, X,
    San.

• 01 Maart 2008 - 19:44

Drakenkind:

Hey hey,

Top jullie verhalen weer te lezen... hahaha waren er ook nuchtere mensen op die party...

Veel plezier met jullie jungle cruise en ben benieuwd naar jullie nieuwe verhalen..

Dikke xDi

• 03 Maart 2008 - 13:10

Sanne L:

Hello!!!
    Echt gaaf! Ziet er echt heel leuk uit weer en is erg leuk om te lezen hoe jullie het hebben! Ik ben jaloers!!! Maar 2 sept. ga ik jullie lekker nadoen! :) dikke xx

• 03 Maart 2008 - 18:01

Essie:

Hai hai,

Het is weer een lekkere en gezellige party ;-)
    Hoop voor jullie dat het pakketje idd aan gaat komen in Diemen :-)
    Nog veel plezier daar en tot laters.
    Dikke knuf van mij!

• 09 Maart 2008 - 21:21

Santosh:

Hii dames! Alles goed daaro? ik heb jullie smsje ontvangen! Chiang Mai was dus een succes!! Hoe was/is Pai? Probeerde je nog te bellen Femmie, maar het lukte niet! Ik lees gauw jullie update weer!! Liefs,X, San.

• 10 Maart 2008 - 19:47

Sandra:

He Ladies,
    Ik wil jullie even complementeren met jullie leuke site. Ik zit altijd met een lach op mijn gezicht te lezen wat jullie allemaal hebben meegemaakt. Keep up the good work! Dikke kus Sandra

• 10 Maart 2008 - 19:48

Daantje:

Dag tante Maartje.

fjdklwn fdjdwiowjfiocighrmm dddddddddddd dkowuwio

Vertaling: ik mis je heel erg! kom maar weer snel naar huis

kus Daan